Συμβουλευτική από την Βρεφονηπιοκόμο

 

Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής των γονέων του. Η αναμονή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κορυφώνεται την ώρα του τοκετού, χωρίς συνήθως να προετοιμάζονται και να γνωρίζουν οι γονείς για την μετέπειτα φροντίδα του μωρού. Στο κέντρο μας δίνουμε συμβουλές στις μέλλουσες μητέρες για το θηλασμό και την περιποίηση του νεογέννητου.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, η βρεφονηπιαγωγός αναλύει στους μελλοντικούς γονείς θέματα όπως η διατροφή του μωρού, ο μητρικός θηλασμός, η χρήση του μπιμπερό και ο απογαλακτισμός χωρίς φάρμακα. 

Επίσης δίνονται πληροφορίες για τις αιτίες, την πρόληψη και τη θεραπεία της μαστίτιδας, θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος.Ακόμα συζητούνται οι αιτίες και η πρόληψη των κολικών του πρώτου τριμήνου των νεογέννητων. Η χρήση της πιπίλας και η προσέγγιση του θέματος από ψυχολογικής απόψεως,

 

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της φροντίδας του βρέφους είναι η καθαριότητά του, η τακτική του αλλάγματος και το μπάνιου του. Ο ύπνος και ο τρόπος που το μωρό θα κοιμηθεί, δημιουργεί ερωτηματικά στους γονείς, που ζητούν να μάθουν τις νεώτερες απόψεις. Εκτενής συζήτηση γίνεται πάνω στην ψυχο-σωματική ανάπτυξη του μωρού, όπου οι μελλοντικοί γονείς ενημερώνονται, γιατί είναι ουσιώδης για την μετέπειτα πορεία του παιδιού.

 

Δίνονται οδηγίες για τα διάφορα οπτικά, ακουστικά, κινητικά και άλλα ερεθίσματα, που πρέπει να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους, για να εξασφαλίσουν την σωστή τους ψυχοσωματική εξέλιξη. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά μας, αυξάνουμε την αυτοπεποίθησή τους, την ικανότητα να πάρουν πρωτοβουλίες, να αισθανθούν ασφαλή και να πάρουν τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

 

Συμπερασματικά, στο κέντρο μας οι γονείς ενημερώνονται και επιλύουν τις απορίες τους, έτσι ώστε να αισθάνονται ικανοί να ανταπεξέλθουν στον γονικό τους ρόλο από την πρώτη στιγμή της έλευσης του μωρού τους στον κόσμο και να αυξήσουν την επικοινωνία τους με αυτό.

 

Επιμέλεια άρθρου: Βασιλική Χήναρη